HVA ER GOOGLE MIN BEDRIFT?

Google Min Bedrift (GMB) er en gratis bedriftsprofil hvor din bedrift kan gjøres synlig med nyttig informasjon for kunden. En bruker som søker etter din bedrift, eller i enkelte tilfeller en tjeneste du tilbyr, kan se oppføringen din direkte i søkeresultatet til Google og i Google Maps.

Oppføringen din på Google Min Bedrift kan bli synlig på 3 steder:

  • På høyre side i Google Søk, som er mest vanlig når noen googler navnet til bedriften din.
  • I selve søkeresultatet, hvor du blir listet opp sammen med andre aktører. Dette er mest vanlig når brukeren gjør et generisk søk på tjenesten eller produktet du tilbyr.
  • Inne på Google Maps.

HVORFOR BØR DU BRUKE GOOGLE MIN BEDRIFT?

  • Plattformen er gratis å sette opp.
  • Verktøyet/plattformen har et svært enkelt brukergrensesnitt.
  • Det gjør det enklere for kunder å finne informasjon om deg lokalt.
  • Det gjør det enklere for bedrifter å oppdatere potensielle kunder om sine åpningstider, kontor, kontaktinformasjon mm.

Ved bruk av tredjepart- byråer for Google Min Bedrift så finnes det mange seriøse og mindre seriøse aktører på markedet. For deg som vil vite mer om retningslinjene som gjelder tredjeparts aktører, gir vi her info om hva du bør se etter hvis du velger en tredjepart til å administre din GMB- profil.

GOOGLE MIN BEDRIFT ER GRATIS

Svært lite slår gratis, derfor er Google Min Bedrift en viktig plattform for ethvert selskap. Enten du er helt ny på markedet, eller en etablert aktør, koster det ingenting å opprette en Google Min Bedrift- profil. Google Min Bedrift leveres med tilnærmet null begrensninger. Noe som betyr at du har tilgang til de samme verktøyene som konkurrentene dine, uansett hvor mye større budsjettet deres er.

Derfor er et samarbeid med en tredjepart konsulent som aktivt kan følge opp en fordel for de fleste bedrifter. Vi kan bidra til å optimalisere Google Min Bedrift- profilen din for søk. Dette kan etter hvert øke din synlighet i søkeresultatene. Det kan også gi din bedrift mer eksponering ovenfor målgruppene dine. Dette vil igjen gi deg en fordel kontra dine konkurrenter, som kanskje må finne ut av alt selv. Med null kostnader er GMB tilgjengelig for alle bedrifter. Du trenger ikke å investere noe i dette verktøyet. I tillegg kan du registrere deg i dag!

Skulle du ikke ha tid eller lyst til å gjøre dette selv, så bistår vi deg mer enn gjerne med support og oppfølging.

POSITIVE ANMELDELSER KAN PÅVIRKE DIN RANGERING

I tillegg til å vise nøyaktig hvor du holder til, vil du også legge til rette for flere besøk ved å høste inn positive anmeldelser av din bedrift. Hvis Google ser en GMB med 20 positive anmeldelser, vil de ønske å vise frem dette nettstedet fremfor en GMB uten anmeldelser. Gjennom Google Min Bedrift får du både oversikt og kan svare på eventuelle tilbakemeldinger kunder har til din bedrift. Det er aldri feil å spørre kundene om å gi deg en anmeldelse av din bedrift etter endt transaksjon – La anmeldelsene gjøre jobben med å selge inn din bedrift.

DEFINISJONER

En tredjepart er et autorisert byrå som administrerer bedriftsinformasjon på Google Min Bedrift på vegne av en bedrift byrået ikke selv eier. En slik tredjepart kan for eksempel være et byrå for digital markedsføring, et tredjeparts SEO/SEM-byrå, en bedrift som tilbyr bestillings- eller planleggingstjenester, eller et partnernettverk. For enkeltpersoner som representerer en bedrift (f.eks. familiemedlemmer eller venner), gjelder disse retningslinjene. Sluttkunder/kunder er bedrifter som inngår en avtale med en tredjepart om å administrere bedriftsinformasjonen deres på Google Min Bedrift.

ADMINISTRASJONSAVGIFTER

Tredjeparter krever ofte et administrasjonsgebyr for de verdifulle tjenestene de tilbyr, og sluttkundene må få vite om de kommer til å bli belastet med et slikt gebyr. Hvis du tar betalt for å administrere bedriftsoppføringer, må du fortelle sluttkundene at Google Min Bedrift-tjenesten er gratis. Som et minstekrav må du varsle nye kunder skriftlig om administrasjonsgebyret før du begynner å administrere oppføringen deres. Gebyret skal også fremgå av kundenes fakturaer. Unngå plutselige eller kraftige gebyrøkninger.

MELDING OM SAMARBEID MED TREDJEPARTER

For små og mellomstore bedrifter – som kanskje ikke har ressursene og kompetansen som er vanlig i større bedrifter – er det svært viktig å ha god oversikt over hva de kan forvente av samarbeid med en tredjeparter. Derfor må alle tredjeparter som primært tilbyr tjenester til små og mellomstore bedrifter, videreformidle Samarbeid med tredjeparter-meldingen til alle kundene sine. Denne meldingen kan leses her.