7 grunner til at du bør bruke Google Min Bedrift

Google Min Bedrift (GMB) er et brukervennlig verktøy som er helt gratis hvor bedrifter kan administrere hvordan de fremstår på Google, både i Google Søk og i Google Maps.

Google oppretter automatisk bedriftsprofiler for selskaper basert på informasjonen som Googles søkeroboter finner ute på nettet. Ved å ta eierskap over din bedriftsprofil kan du selv ta styringen over hvordan selskapet presenteres utad, og det er gode grunner til at dette er verdt å gjøre.

1.      Umiddelbar synlighet

I vår tid finner de fleste av oss informasjonen vi trenger ved å «Google». Så når potensielle kunder søker etter ditt firma eller produkter og tjenester som du leverer, så vil din bedriftsprofil hos Google ofte danne førsteinntrykket.

Derfor er dette en uvurderlig mulighet til å kommunisere mye relevant informasjon om din bedrift overfor kunden, alt fra link til nettside, kontaktinformasjon, veibeskrivelse, tjenester, åpningstider, etc. Dette gjør det veldig enkelt for kundene å bli kjent med ditt firma, og senker terskelen for å ta kontakt.

2.      Tilgjengelig i Google Maps

Mange benytter også appen til Google Maps for å søke opp tjenester, og da er det kun bedriftsprofiler som utgjør søkeresultatene. Appen fremviser all firmainformasjon på en ryddig og praktisk måte, men det forutsetter at firmaets bedriftsprofil er godt utfylt og med oppdatert og korrekt informasjon.

En mangelfull bedriftsprofil svekker helhetsinntrykket og kan gi en opplevelse av at bedriften ikke er så seriøs. Det er også et visuelt aspekt å ta hensyn til, hvor en bedriftsprofil som er gjennomført og levende har en langt større tiltrekning for kunder og vil ha en større sjanse til å skape interesse.

3.      Ha interaksjon med kundegruppen din

Når du har en verifisert bedriftsprofil hos Google så gir dette deg muligheten til å ha en direkte samhandling med kundene dine gjennom omtaler og spørsmål som kunder kan legge inn. Dette bidrar til å ytterligere utfylle og styrke profilen din ved at du kan besvare omtalene som blir lagt inn, enten positive eller negative, og ved å besvare spørsmål som blir liggende på profilen som en nyttig informasjon. Alt dette skaper liv og bevegelse på profilen, og gir et positivt inntrykk av at firmaet er engasjert og interessert i sine kunder.

4.      Kommer høyere opp i søket

Google Søk favoriserer GMB-profiler med mer informasjon og brukerengasjement. Ved å gi et fullstendig bilde av virksomheten din, med åpningstider, geografi og tjenester, vil Google gi ditt firma en høyere rangering i relevante søk.

Resultatet er at du dukker opp på søk relatert til hva du tilbyr, ikke bare merkenavnet ditt. Det beste er at det ikke er mulig å betale for topplasseringer, her er det kun de dyktigste og mest relevante som ender på topp.

Kundeomtaler spiller også inn i hvor firmaet ditt rangerer, så hvis du har et godt samspill med kundene er det veldig positivt for synligheten til profilen.

5.      Tilgang til brukerstatistikk

Et av verktøyene som følger med Google Min Bedrift er tilgangen til brukerstatistikk.

Dette verktøyet gir nyttig informasjon om hvordan brukere kom til oppføringen, hvilke handlinger de gjør og hvordan selskapet sammenligner seg med andre selskaper i bransjen med hensyn til visning av bildemateriale.

Dette er verdifull informasjon som kan brukes til å ytterligere spisse bedriftsprofilen inn mot din kundegruppe.

6.      Fremstå som profesjonell og tillitsvekkende

Bedriftsprofilene som Google automatisk genererer inneholder kun den mest essensielle informasjonen slik som adresse, kategori, etc., og disse opplysningen kan ofte være feil eller utdaterte. Dette merker brukere med en gang de ser en bedriftsprofil som ikke er verifisert og ivaretatt, og det kan skape et inntrykk av at selskapet er «dødt».

Google Min Bedrift har flere gode verktøy for den som ønsker å ta eierskap over firmaprofilen. Med en verifisert profil har du mulighet til å legge inn nye bilder, fylle ut kontaktinformasjon, legge inn firmalogo, åpningstider,  produkter, tjenester, innlegg og kampanjer, samt besvare spørsmål og kundeomtaler.

En gjennomarbeidet profil vil fremstå som levende og det vil skape tillit til at du er en seriøs aktør.

7.      Enkel tilgang med mobilapp

Bedriftsprofilen din kan også betjenes via Google Min Bedrift-appen som er tilgjengelig for både iOS og Android. Appen er selvsagt også gratis. Med Google Min bedrift-appen kan du gjøre alt det du allerede gjør i nettversjonen + litt til. Du kan gjøre følgende med appen:

– Legge til og endre bedriftsinformasjon direkte via profilredigereren.

– Ta bilder og redigere dem med en rekke moderne filtre, som du deretter kan legge ut direkte på bedriftsprofilen.

– Lage innlegg for nye tilbud, oppdateringer og arrangementer.

– Se hvem som har interaksjon med bedriftsprofilen din, og fortsette samtalen via Kunder-fanen. I Kunder-fanen kan du svare på anmeldelser, sende meldinger direkte til kunder og se hvem som følger bedriften din. Denne anbefales om du ønsker å ha oversikt over når noen legger til en anmeldelse om bedriften din.

Det er mye å hente fra en aktiv profil på Google Min Bedrift. Hvis du kunne tenke deg disse fordelene, men ikke har tid eller motivasjon til å sette inn støtet så kan du overlate jobben til oss. Vi bygger opp hele profilen for deg, og du får en fast kontaktperson som legger inn alt av endringer og oppdateringer som du måtte ønske.

Ta gjerne kontakt hvis du er interessert eller har spørsmål.